Ik vertrek met een goed gevoel. Ik besef dat ik nog een heel proces te gaan heb. Ik kies er voor.

Pieter 61 j.

Werking

Programma

Wat mag je verwachten?

Wekelijks bieden wij een weekprogramma aan.

Binnen de vaste dagindeling worden groepsactiviteiten aangeboden. Je komt in contact met wat in je leeft en verkent je verlangens en hulpbronnen. Je exploreert het palet van je innerlijke ervaringswereld : je gedachten, je gevoelens, je intuïtie. Het gaat erom er mee in contact te komen. Ons aanbod nodigt je uit er via verschillende kanalen uitdrukking aan te geven.

De zes pijlers van ons weekprogramma zijn:

  • Beluisteren en exploreren van levensverhalen
  • Lichaamswerk
  • Stilstaan in het hier en nu – meditatie
  • Werken rond levensthema’s
  • Creatieve expressie
  • Opbouw levensritme

Het team

Het vaste team bestaat uit een algemene coördinator en een procescoördinator. Samen met gastvrouwen/ gastheren en professioneel geschoolde vrijwilligers dragen zij de werking.
In nood, indien eigen huisarts/psychiater niet te bereiken is, kan een beroep gedaan worden op de arts die met ons verbonden is. Therapieën of behandelingen kunnen verdergezet worden.

Naast de gewone basisweken bieden wij ook themaweken aan

° Themaweek Lichaamswerk: ‘Vitaler leven en bewegen – goed ‘voelen” van 12 juni tot en met 16 juni 2023 met onze medewerker Geubels Walter. 

Altijd al willen ervaren hoe je lichaam de belangrijkste bron is van waaruit je jezelf beter kan leren kennen en versterken? Nieuwsgierig hoe je lichaam de weg kan tonen om jezelf te ondersturen?
Vanuit concrete oefeningen leer je verbanden leggen tussen het fysieke en het emotionele lichaam; tussen gedachten, emoties en lijfelijk voelen. Zo kan er opnieuw een balans ontstaan tussen voelen, denken en doen.
Voor meer info: https://namaste-huis.be/wp-content/uploads/2023/04/Juni-2023-Themaweek-vitaler-leven-en-bewegen.docx

° Themaweek Focussen: ‘Kennismaken met Focussen. Je lichaam als kompas’ van 03 juli tot en met 07 juli 2023 met onze medewerkster Gerke Verthriest.

Focussen is een proces van stilstaan en op een vriendelijke manier contact maken met wat er van binnen in ons leeft. Aan de hand van eenvoudige oefeningen leer je de basispassen van focussen, zodat je je stap voor stap de nieuwe vaardigheden eigen kan maken.
Voor meer info: https://namaste-huis.be/wp-content/uploads/2023/04/Juli-2023-Gerke-Kennismaken-met-focussen.-Je-lichaam-als-kompas.docx

° Themaweek Eutonie: ‘Je lichaam bewonen en in de wereld aanwezig zijn’ van 21 augustus tot en met 25 augustus 2023 met onze medewerkster Marleen Polfliet.

Het woord ‘eutonie’ komt van het Griekse eu-tonos, en betekent ‘flexibele spanning’. Deze vitale levenskracht of spankracht is werkzaam in elk levend organisme en zorgt ervoor dat we kunnen handelen en ons kunnen aanpassen in velerlei situaties. De oefeningen zijn eenvoudig en haalbaar. Er is geen voorkennis vereist.

Voor meer info:https://namaste-huis.be/wp-content/uploads/2023/04/2023-Eutonie-21-augustus-tot-25-augustus.docx

° Themaweek Focussen: ‘Kennismaken met Focussen. Anders luisteren naar jezelf’ van 18 september tot en met 22 september 2023 met onze medewerkster Bie Draulans.

Focussen is een manier om echt te luisteren naar jezelf, op een vriendelijke manier. Het is een proces van contact maken met wat er van binnen in je leeft, zodat je innerlijk weten duidelijk wordt. Aan de hand van eenvoudige oefeningen leer de basispassen van focusing, zodat je je stap voor stap de nieuwe vaardigheden eigen kan maken.
Voor meer info: https://namaste-huis.be/wp-content/uploads/2023/04/September-2023-Anders-luisteren-naar-jezelf-Kennismaking-met-Focussen-met-Bie-Draulans.docx

Twijfel niet om contact op te nemen bij interesse.

Huiselijke sfeer

Samen bouwen wij een familiale sfeer op.
Binnen de vaste dagindeling is er tijd om te rusten, te wandelen, te fietsen, te lezen, elkaar te ontmoeten.
Je helpt in een beurtsysteem bij lichte huishoudelijke activiteiten, zoals bij het bereiden van een maaltijd of bij het helpen met de afwas. Er is de gelegenheid voor een informeel gesprek met een medewerker die dan aanwezig is.
Je kan je ook, als er geen activiteiten zijn, op je kamer terugtrekken.

Infrastructuur

Het gastenverblijf is een eengezinswoning met 6 slaapkamers. Ieder beschikt over een individuele kamer met lavabo.
In een afzonderlijk gebouw die wij ‘de stille ruimte’ noemen gaan een aantal activiteiten door. Je kan je er ook in terugtrekken als je het wenst.
Op het secretariaat meld je je aan als je toekomt.

Gegevensbescherming voor cliënten 

Namaste VZW hecht een groot belang aan de privacy en het veilig verwerken van persoonsgegevens. Conform de Europese regelgeving (GDPR) willen wij informatie geven over de verwerkingen die we met de persoonsgegevens uitvoeren en de beleidsmaatregelen die wij nemen om deze te beschermen.
Voor meer informatie omtrent de volledige kennisgeving met betrekking tot gegevensbescherming voor cliënten (wetgeving 25 mei 2018), zie link.

Reilen en zeilen

Via onze nieuwsbrieven kom je er meer over te weten.

Download hier onze nieuwsbrief van 2023!

Download hier onze nieuwsbrief van 2022!

Download hier onze nieuwsbrief van 2021!

Download hier onze nieuwsbrief van 2020!

Download hier onze nieuwsbrief van 2019!

Download hier onze nieuwsbrief van 2018!

Download hier onze nieuwsbrief van 2017!

Download hier onze nieuwsbrief van 2016!

De zithoek
De zithoek